Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuw jaar, nieuw interieur!

Super gezellig al die feestdagen, maar heb jij ook weer zo’n behoefte aan rust in je huis?

De kerstboom en alle andere sfeervolle versieringen mogen naar buiten/de zolder op/de kelder of de kast weer in. Terug naar normaal is ook weer zo fijn.

Misschien heb je voor of tijdens de kerstdagen al nieuwe plannen gemaakt voor je interieur. Een likje verf, toch een nieuwe bank, eethoek, lamp … En daar is dan in januari mooi tijd voor.

Heb je je al verdiept in kleuren, stijlen, trends? Wij kunnen je misschien een beetje inspireren door een inkijkje te geven in 3 van de trends van 2023.

Er is zoveel mogelijk, maar kies vooral een interieur/stijl dat bij je past en ben ook niet tè gevoelig voor trends. Door te kiezen voor en te combineren met wat jij mooi vindt, creëer je een persoonlijk interieur. En dat is het allerbelangrijkste.

#1 Rond en aaibaar.
Dat accessoires, meubels en materialen op het moment veel organisch, rond en natuurlijk zijn, zien we al een tijdje. Zolang de buitenwereld door virussen, oorlog, inflatie en klimaatdreiging onheilspellend blijft, zoeken we thuis comfort en bouwen we een veilig nest. Dat zie je terug in ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen.

#2 Natuur
Na een periode waarin we veel binnenshuis leefden door de pandemie, hebben we meer dan ooit behoefte aan de buitenlucht. We zijn de natuur en aarde meer gaan waarderen en dat uit zich ook in het interieur. Door natuurlijke kleuren als bruin en groen te gebruiken bijvoorbeeld.

Bruintinten brengen warmte en geborgenheid, groentinten levendigheid en harmonie. De snelste vergroener is natuurlijk de kamerplant. In 2023 zullen we zelfs grote bomen of mega planten terugvinden in huis. En na de kerstboom is dit wel een heel goed alternatief.

Andere manieren om deze natuurtrend door te voeren: zijn warme aardetinten, hout, natuursteen en stevige stoffen. Naast bruin kun je retrokleuren zoals oranje en terracotta gebruiken.

#3 Houten wandpanelen
Het leuke aan deze trend is dat je niet de gehele wand hoeft te bekleden met deze houten latten. Je ziet tegenwoordig vaak dat er zo maar enkele panelen op de muur worden bevestigd. Dit zorgt voor een onderbreking van de muur, wat het een speels effect geeft. Deze houten panelen zijn kenmerkend in een naturel interieur, maar daarnaast zie je deze houten wandpanelen ook terug in een hotel chique interieur. Je hebt ze met een houten achterplaat, maar ook met een vilten achterkant. Deze laatste heeft een gunstig effect op de akoestiek in je interieur. Ze toveren in ieder geval je ruimte op een simpele manier helemaal om.

Kom je er nu helemaal niet uit wat je interieur betreft. Wij denken graag met je mee hoor. Vanaf half januari is het SALE in onze winkel. Misschien zit daar nog iets voor je bij om je interieur op te pimpen. Vanaf eind januari krijgen we weer volop nieuwe woonaccessoires, meubelen, verlichting enz. binnen. Loop altijd vrijblijvend even binnen en laat je inspireren.

Team LOFT17