Zoek
Sluit dit zoekvak.
On our way to Christmas

Voor ons, retailers start kerst altijd best vroeg. De eerste inkoop doe je uiteraard sowieso al ver van te voren. Vaak in een heel ander seizoen en dan kan het zomaar voorkomen dat je al puffend van de warmte jezelf waant in Winter Wonderland.

Maar als je om je heen kijkt in o.a. tuincentra ( al zijn zij altijd wel hééll vroeg!), maar ook in andere winkels dan moet je eind oktober je winkel toch eigenlijk wel in de kerstsfeer hebben. Wij vinden het altijd belangrijk (en leuk) om veel aandacht te besteden aan de Woonmaand, maar dit betekent dat zodra het 31 oktober is geweest,  we wel meteen aan de bak moeten om de sfeer van Kerst in de winkel te brengen. Daar zijn we dus deze week mee begonnen. En we doen dit meestal stap voor stap. Het kerstsfeertje staat er meestal niet in één keer. Het moet bij ons altijd een beetje groeien.

We proberen uiteraard eerst via beurzen en andere kanalen een goed beeld te te krijgen van evt. nieuwe trends en dan gaan we dus al vroeg op inkoop. In oktober/november kijken we wat we nog voor mooie producten hebben van het afgelopen jaar ( vooral dit jaar hebben we dit weer gedaan omdat we ook vorig jaar vanwege Corona weer net voor de kerst onze winkel moesten sluiten). In combinatie met de nieuwe kerstaccessoires beslissen we definitief met elkaar welke sfeer we in de winkel willen gaan laten zien. Daarna gaan we vaak nog een laatste keer op inkoop om hier en daar nog wat aan te vullen. Het allerbelangrijkste vinden we altijd dat de (kerst)accessoires passen bij onze winkel, maar vooral bij onze klanten.

Zo doe jij dit thuis misschien ook wel. Een beetje van vorig jaar & een beetje

van nu … 
Dat is juist ook zo leuk. Ieder jaar met een deel van je oude kerstaccessoires, gecombineerd met wat nieuwe, weer een heel nieuwe sfeer creëren. Van dat creatieve proces kunnen wij in ieder geval altijd heel erg genieten. Juist dan, wanneer we er mee bezig zijn, krijgen wij vaak nog de leukste ideeën.  

Dus, ga eerst op zoek naar inspiratie, kijk daarna wat je nog op zolder of in de kelder hebt liggen van een ander jaar, koop dan misschien nog een paar leuke nieuwe kerstaccessoires erbij en maak er een mooi geheel van.

Veel plezier met het creëeren van JOUW EIGEN KERST(T)HUIS!

Team LOFT17