Zoek
Sluit dit zoekvak.
Spring into spring

Jaaa, de winter is voorbij! En dat hebben we gemerkt in de maand maart. Hoe lekker was die explosie van zonlicht. Die zorgde voor een wel heel goede vibe. En dat hadden we ook nodig na de pandemie en de toen eerste geluiden van een oorlog..

Maar wat gaat april ons nog brengen? Want ‘April doet wat hij wil’ is een uitspraak die stiekem vaak wel waarheid wordt.

Maar de lente gaat er komen, hoe en wanneer dan ook. Ben jij klaar om de lente in te springen? En is jouw huis er klaar voor?

Weg met die zwarte/grijze/bruine kussens en plaids van bont en wol. Katoen, linnen in pastel- of naturel tinten. Daar word je pas blij van.

Wij gaan wat leuke ideeën met je delen. Wie weet heb je er wat aan.

Bedenk van te voren goed hoe ver je wilt gaan in het switchen. Waar heb je zin in, waar heb je behoefte aan, waar heb je tijd voor, en welk budget maak je er voor vrij?

Verf en een kwast zijn bijvoorbeeld geduldig en hebben vaak een enorm groots effect. Lastig is dan vaak wel de vraag: welke kleur kies ik???

De keuze is uiteraard reuze. Loop een Praxis binnen en je wordt overweldigd door  alle nuance verschillen in kleuren. Maar dat kleine verschil in nuance kan een ruimte maken of breken. Bizar soms. Heb je een klein wandje dan kun je daar makkelijk kiezen voor een contrasterende kleur of een leuk behang. Is het een grote wand, kies dan voor goede basistinten.

Licht vanuit het zuiden

Licht vanuit het noorden

Hoe het daglicht valt in je huis, bepaald veel. Licht vanuit het zuiden is veel warmer dan licht vanuit het noorden.

Licht uit het zuiden heeft een warme gloed waardoor zowel warme als koele kleuren goed uitkomen in je interieur. Beste keuze: bleke lichte kleuren. Blauw zorgt bijvoorbeeld voor een luchtige uitstraling zonder dat het kil aanvoelt, het licht zorgt namelijk voor die warme gloed.

Licht vanuit het noorden heeft vaak een blauwe gloed. Vermijd daarom de kleur blauw en tinten met een blauw/groene ondertoon, het kan namelijk een kil effect geven aan de ruimte. Kies voor een warme kleur zoals rood, paars, bruin.

Het effect van een andere kleur op de wand zie je bijvoorbeeld hieronder. Je ziet links een hal in somber grijs. Deze heb je in no time omgetoverd in een frisse ruimte. Verf doet vaak echt wonderen. Hiervoor kun je eigenlijk elke kleur kiezen; roze, oker, groen, blauw. Het effect is er meteen.

Durf jij het aan je trap te schilderen in een frisse lente-tint? Gewaagd, maar het effect is meesterlijk. Toch?

Met kussens en plaids in een andere kleur heb je vaak ook meteen een heel andere sfeer te pakken.

Winter

Lente

Je kunt uiteraard ook kleine veranderingen toepassen. Wat dacht je van bloemen? Daar word je vaak ook zo blij van. Verse bloemen of bloemen die bijna echt lijken. Je kan kiezen voor een kleurexplosie of van een eenvoudige sneeuwbal-tak in een heldere vaas. Hoe subtiel is dat?

Hang andere prenten aan je wand of koop een klok in en ander tintje. Kleine aanpassingen, maar zeker een leuk effect

Of koop een linnen doek van een groot formaat en ga zelf aan de gang. Het hoeft helemaal geen ingewikkeld kunstwerk te worden. Juist de eenvoud en simpelheid is al zo mooi. Kinderen maken ook de mooiste creaties

Zie hier de verschillende effecten.

Vloerkleden bepalen ook zeker de sfeer en uitstraling van een ruimte. Wollen vloerkleden geven een warme en rijke uitstraling, maar voor het lente gevoel kun je kiezen voor een vloerkleed met een wat luchtigere uitstraling zoals bloemen, franjes …

Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Je kan nog veel meer doen uiteraard. Je kan nog kiezen voor een zomer- en winteropstelling van je zitmeubelen. In de winter gezellig zitten rondom de haard en in de zomer plaats je de meubelen richting je tuin.                                                        

Kapjes van lampen kun je aanpassen en schilder een vaas eens in een andere kleur.

Koop een paar nieuwe woonaccesoires en combineer deze met de woonaccessoires die je al hebt staan.

Glazen kandelaars zijn het helemaal dit jaar. Creeer een leuke setting in verschillende tinten.

En fris groene planten zijn altijd een goede keuze. Het zorgt voor een gezond klimaat in je woning en het haalt buiten naar binnen.

Of je nu wel of niet iets gaat aanpassen aan het nieuwe seizoen, ga in ieder geval wel heel erg van de L E N T E  G E N I E T E N.