Zoek
Sluit dit zoekvak.
Light up and shine!

In een ver verleden werden kaarsen enkel gebruikt als lichtbron. Wij kunnen ons dat toch bijna niet meer voorstellen. Wat zouden wij zijn zonder elektriciteit! Maar kaarsen zijn nog steeds niet weg te denken uit onze huizen/interieurs.  We hebben ze nog steeds hard nodig, want ze zijn zo geweldig sfeer verhogend. 

Kaarsen vieren zelfs hoogtijdagen, zeker in deze Corona pandemie.
Gedraaid, gesneden, gekleurd, geurend …
I
eder zichzelf respecterend woonlabel biedt tegenwoordig zijn eigen kaarsen-lijn aan

Overal waar voor staat is niet goed. Dat geldt misschien ook voor elke avond tè veel kaarsen aansteken. De kwaliteit van kaarsen spelen hierin natuurlijk ook wel een rol.
Maar ze geven  stiekem best wel warmte af. De verwarming gaat echt vanzelf een stuk minder hard werken, om je huis te verwarmen. Ook geven ze licht af waardoor je wellicht wat minder lampjes aanzet. Je wilt immers toch sfeer creëren. Kaarsen dragen dus misschien zelfs bij voor het verlagen van je energierekening en ze verhogen de sfeer. Wat wil je nog meer!

Afbeelding1002

Hoe je ze gebruikt in je interieur is heel persoonlijk. De één houdt van eenheid terwijl iemand anders het heerlijk vindt om juist een gekke combi te maken van heel veel verschillende soorten, kleuren en maten. Je kunt dus kiezen voor: more is more – verschil in hoogte – verschil in kleur of juist eenheid in kleur, verschil in vorm … Uiteraard kan een kandelaar ook echt iets toevoegen aan een kaars

.Optische rust creëer je met kandelaars van eenzelfde materiaal (hout/messing/glas). Goud met aardetinten geven een heel warm effect, witte en grijs/bruine kaarsen in combinatie met hout of beton stralen juist weer iets sereens uit, iets basics en laten de kandelaars de hoofdrol spelen. Daarnaast zie je op dit moment ook veel kaarsen die geen kandelaar nodig hebben..

Geurkaarsen horen er ook helemaal bij. Geur is emotie en geur is zo persoonlijk. Veel mensen zijn op zoek naar een eigen (t)huis-geur. Een geur die helemaal bij hen past, waar ze zich meteen prettig bij voelen. Deze mag je dan door het hele huis ruiken. De één houdt van frisse en fruitige geuren, terwijl een ander juist een voorkeur heeft voor warme, houtachtige geuren. Dit is vaak ook nog heel erg seizoensgebonden. ‘Warme’ teksten kunnen vaak nog extra sfeer verhogend werken.

Wat nieuw is, is het belang dat we hechten aan duurzaamheid van het product én van de verpakking.
Hoe de verpakking eruit ziet, kan ook zeker bijdrage aan de keuze voor een bepaalde kaars of voor een bepaald merk.  Zeker als je een kaars cadeau wil geven, kan dat net dat beetje extra bieden.

Buitenkaarsen krijgen ook steeds meer een prominente rol. ‘Outdoor Living’ gaan steeds meer mensen waarderen. Ga ’s avonds maar eens wandelen in je eigen woonwijk. Overal waar je kijkt zie je buitenkeukens en/of veranda’s. De eisen aan een buitenkaars zijn uiteraard anders. De lonten zijn vaak veel dikker en ze zitten meestal in een blik of een pot. En de kaarsfakkels zijn populair.

Ben jij nog op zoek naar mooie kaarsen?
Kom dan eens kijken naar onze collectie. Wie weet zit er iets voor je bij.

Wij hebben kaarsen van o.a. Rustik Lys, My Flame Lifestyle, MiCa Decorations, Kersten, Gusta. Uiteraard hebben wij ook toffe kandelaars om ze in te zetten.

 Tip: Wil je extra lang plezier hebben van je (geur)kaars, laat hem dan iedere keer goed lang branden, zodat ook de randen van het kaarsvet smelten. Zo voorkom je een ‘candle tunnel’ waarbij de randen van de kaars niet meer opbranden. En is goedkoop nu echt duurkoop? Betaal liever iets meer voor een kaars. Je krijgt er echt kwaliteit voor terug.

Een gezellige decembermaand!