Zoek
Sluit dit zoekvak.
Stalen deuren
Stalen deuren in je interieur

Grand Metal Doors zijn betaalbare metalen schuif- en scharnierdeuren voor in- en outdoor. Dit is het perfecte alternatief voor stalen binnen- en buitendeuren in combinatie met glas.

De strakke kaders van de Grand Metal Doors schuif- en scharnierdeuren zijn een echte eyecatcher en vrijwel toepasbaar in iedere stijl. Ze geven een moderne en industriële look aan je interieur. Door de speciaal ontworpen ranke profielen in de combinatie met en veel glas, is het de perfecte oplossing om de ruimte fysiek te verdelen zonder het licht te blokkeren. Hierdoor oogt de ruimte nog steeds open, maar is het ook gedeeltelijk afsluitbaar zoals bij kamer en suite. Onze metalen deuren zijn standaard voorzien van gehard veiligheidsglas.

Grand Metal Doors worden vervaardigd van hoogstaand aluminium. Nu kunt u de minimalistische en rauwe industriële verfijning van stalen deuren realiseren, zonder het hoge prijskaartje. De deuren worden exact op maat gemaakt. Zoals in onze werkwijze beschreven maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardig aluminium. Ook voor de Grand Metal Doors brengt dat veel voordelen met zich mee:

Niet te onderscheiden van staal

Lichter van gewicht t.o.v. staal

Sterk

Onderhoudsvrij

Waterbestendig (geen corrosie)

Een gunstige prijsstelling t.o.v. staal

Lange levensduur

100% recyclebaar

Metalen schuifdeuren ook voor buiten

Naast de toepassing voor binnen is het Grand Metal Doors systeem ook zeer geschikt voor buiten; Grand Outdoor. Denk hierbij aan het afsluiten van buitenverblijven zoals een tuinoverkapping of veranda. Trek de strakke lijnen en industriële uitstraling door naar buiten. Op deze manier wordt het tuinseizoen eenvoudig verlengt en hierdoor het comfort verhoogd.

Schuifdeuren

Het grote voordeel van schuifdeuren is dat het ruimtebesparend is. Ze schuiven langs of in de wand weg. Dit in tegenstelling tot scharnierdeuren. Het schuifdeurprofiel beschikt over een gedetailleerde profilering. Het voordeel hiervan is, is dat de wanden daardoor ook zonder handgreep uitgevoerd kunnen worden. Door de inkeping in het profiel kan men de deur toch nog openen. Nog een voordeel hiervan is dat de schuivende delen volledig achter elkaar weggeschoven kunnen worden.

Zoals eerder omschreven is het Grand Schuifdeursysteem uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten.

Voordelen van schuifdeuren

+ Metalen systeem leverbaar in zwart, kwartsgrijs, wit en antracietgrijs. Tegen een meerprijs ook in elke gewenste RAL-kleur.
+ Vele vakverdelingen glassoorten mogelijk, waaronder glas in lood.
+ Staand- (bodemrollend) of hangend schuifdeursysteem.
+ Vaste wanden al dan niet in combinatie met schuivende wanden voorzien van softclose.
+ Verschillende handgrepen toepasbaar.
+ Geschikt voor buitenverblijven, dus waterbestendig.
+ Niet isolerend, niet tochtdicht en niet slagregendicht

Scharnierdeuren

Wanneer er meer ruimte beschikbaar is, zijn ook scharnierdeuren een goede oplossing om de ruimte af te sluiten. Dit is in combinatie mogelijk met smallere of bredere zijlichten. Deze zijlichten zijn een goede keuze wanneer de opening breder dan 1000mm is.


Het scharnierdeurprofiel heeft een vlakke profilering. Dit is ook zeer geschikt voor vaste wanden. Wij bieden de deuren aan in een subtiel deurkozijn, maar de deuren kunnen ook eenvoudig in een bestaand houten kozijn toegepast worden. 

Voordelen van scharnierdeuren

+ Metalen systeem leverbaar in zwart, kwartsgrijs, wit en antracietgrijs. Tegen een meerprijs ook in elke gewenste RAL-kleur.
+ Vele vakverdelingen en glassoorten mogelijk, waaronder glas in lood.
+ Toepassing niet mogelijk in opdekkozijn.
+ Enkele of dubbele scharnierdeur optioneel met kozijn en zijlichten.
+ Verschillende handgrepen toepasbaar.
+ Voorzien van een magneetsluiting
+ Draaicirkel van 180 graden

Groetjes LOFT17

Maandelijks geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor de LOFT17 inspiratiemail!