Zoek
Sluit dit zoekvak.
Planten in je interieur
Planten in je interieur

De zon schijnt en door al dat lekkere weer willen we allemaal graag naar buiten. Helaas kan dat niet altijd, des te meer reden om buiten naar binnen te halen! Een toffe verzameling planten is dan precies wat je nodig hebt.

Planten in je interieur
Planten in je interieur
Planten in je interieur

Planten zijn een makkelijke en betaalbare manier om je interieur een boost te geven. Je kunt het zo gek en wild maken als je zelf wil. Daarbij zijn planten er in zoveel verschillende tinten en kleuren dat ze binnen elk interieur passen. Wil je een wat rustigere sfeer, dan neem je gewoon een plant die wat neutraler oogt. Bijvoorbeeld met een wat meer grijze tint of een met een witte bloem. Mag het juist wat levendiger dan kun je gaan voor planten die wat feller groen zijn of met kleurrijke bloemen. Naast het opfleuren en compleet maken van je interieur hebben planten nog veel meer voordelen.

Planten in je interieur
Planten in je interieur
Planten in je interieur

Planten doen namelijk ook veel voor je gezondheid. Veel planten kunnen samen zorgen voor betere zuurstof, maar kunnen ook de luchtvochtigheid in een ruimte regelen. Dit kan veel positieve invloed hebben op ons. Zo kan het bijvoorbeels helpen bij je concentratie. Ideaal dus als je tegenwoordig veel thuis werkt of studeert. Het kan dan dus ook geen kwaad om op je werk het een en ander neer te zetten! Die schone lucht kan er ook voor zorgen dat je beter en rustiger slaapt. Wat de cirkel dus rond maakt, want beter slapen zorgt voor een productievere dag.

Daarbij hebben planten veel invloed op je gemoedstoestand. Dit komt omdat de meeste mensen ze associëren met natuur, vrijheid, lente en zomer. Allemaal dingen waar je enorm vrolijk van wordt. Naast de associaties die we met planten hebben, zijn er ook een hoop dingen gekoppeld aan verschillende kleuren. En aangezien planten in alle kleuren voorkomen kan dat ook erg veel invloed hebben. Zo geeft groen ons een gevoel van evenwicht en groei en geeft geel ons het gevoel van geluk en plezier. Zo heeft elke kleur zijn eigen effect.

Planten in je interieur
Planten in je interieur

We begrijpen natuurlijk dat niet iedereen de groene vingers van een tuinier met 50 jaar ervaring heeft. Gelukkig zijn er genoeg opties die kunnen helpen! Zo kun je op internet superveel handige tips vinden voor het verzorgen van je planten. Mocht dat nou nog niet echt jou ding zijn dan zijn er genoeg planten die niet zoveel aandacht nodig hebben. Cactussen en vetplanten hebben bijvoorbeeld maar weinig water nodig! Er zijn ook enorm veel planten te vervangen door kunstplanten. Zo kun je toch je huis opfleuren, maar hoef je je niet druk te maken om waar je de plant neerzet en hoe je het moet verzorgen.

Wij hebben in de winkel een ruime collectie kunstbloemen en ook kunstplanten. Je kunt altijd langskomen om te kijken of er iets voor je bij zit! 

Heb je na het lezen van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Groetjes LOFT17

Maandelijks geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor de LOFT17 inspiratiemail!